torsdag 3 april 2014

Åk 8 Bokläsarfynd

Istället för den traditionella bokredovisningen ska vi den här gången lägga en liten twist på hela verksamheten :).
Jag vill att ni intervjuar en klasskamrat om den bok han eller hon har läst. Den intervjun ligger sedan som grund för den muntliga presentation ni gör, en presentation som handlar om klasskamratens bok och läsupplevelse.

Presentationen ska i övrigt vara ungefär som ett Bokfynd - d.v.s. 3-5 minuter lång och ha fokus på tankar, reflektioner och åsikter men det kan ju faktiskt BÅDE vara bokläsarens åsikter om boken OCH dina åsikter om bokläsarens åsikter :)


För vilka förmågor är det vi övar här? Jo, främst att kunna formulera sig och kommunicera i tal, för du talar ju i presentationen (och anpassar språket efter olika syften, mottagare och sammanhang) och du kommunicerar när du talar om för din klasskamrat på vilken nivå du kan läsa och analysera skönlitteratur. Så det blir tre förmågor i en - som ett Kinderägg ;)

Slutprodukten blir antingen ett radioprogram (då kan du använda Audacity för inspelning och Google Drive eller Soundcloud för att spara din presentation) eller ett tv-program (då kan du använda MoveNote eller WeVideo för inspelning och Google Drive för att spara din presentation).
Och ljudeffekter är ju alltid kul när man gör radio och tv, de kan du t.ex. hämta på  http://www.sounds.beachware.com/


Planering:

8B
torsdag 3/4 - förbered frågor och intervjua din klasskamrat
onsdag 9/4 - förbered och spela in din presentation

8A
måndag 7/4 - förbered frågor och intervjua din klasskamrat
torsdag 10/4 - förbered och spela in din presentation


Lägg den färdiga presentationen (alternativt en länk till den färdiga presentationen) i din svenskamapp på Google Drive.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar